Programma Lidwina in Concert

zaterdag 10 juni Laureatenconcert

Fontys Master of Music

Laureaten:            
Tom Sanderman, saxofoon
Sofia Gantois, fluit
Kelly Poukens, sopraan   
Seoie Jung, piano   
           
Programma:
Anthony Fiumara (1968)     The River Beneath Us, deel 1
Nicoline Soeter(1974)     Fading
Anthony Fiumara (1968)     The River Beneath Us, deel 4
Tom Sanderman, saxofoon
G. Ph. Telemann (1687-1767)    Fantasie n° 9 in E-Dur, uit de Zwölf Fantasien für Querflöte ohne
    Bass, TWV 40 :10
R. Muczynski (1929-2010)    Sonata for flute and piano,  op.14
Sofia Gantois, fluit en Chris van de Kuilen, piano
Kurt Bikkembergs (1963)    Kyrie, Offertorium, Sanctus, Pie Jesu, Agnus Dei, Libera Me
Kelly Poukens, sopraan  en Dorenda Notermans, piano
S. Prokofiev (1891-1953)    Romeo and Juliet: Ten Pieces for Piano, Op. 75 
Seoie Jung, piano
 
Tom Sanderman is voornamelijk werkzaam als solist en hij speelt in ensemble VONK, een ensemble dat zich focust op het brengen van hedendaagse muziek in een theatrale setting. Tom was ook regelmatig gastspeler bij ensembles zoals Lunapark en Bang on a Can. Als voorvechter van de hedendaagse muziek werkte Tom nauw samen met verschillende componisten. Bovendien gaf hij opdracht voor het schrijven van nieuw werk—wereldpremières die hij uitvoerde in concerten en opnames. Tom studeerde saxofoon bij Ties Mellema en Niels Bijl. In 2016 nam hij deel aan het Bang On A Can Summer Festival in MASS MoCA (USA), waar hij samenwerkte met componisten zoals Julia Wolfe en John Luther Adams. In 2015 won Tom de Jacques de Leeuwprijs. De jury schreef over hem: “Tom Sanderman is een sublieme muzikant die excelleert met een professioneel repertoire. Een veelzijdige performer op zoek naar een spannende rafelrandje, omdat hij weet dat hij zich daarmee kan onderscheiden. Een randje dat hij bewust zelf wil creëren. In die scherpzinnige ruimte ontwikkelt hij zijn eigen stijl waarbij hij vol overtuiging kiest voor hedendaagse nieuwe muziek.” Op 1 oktober komt zijn eerste solo album  uit. ‘’The River Beneath Us’’, met werken van Anthony Fiumara, Steve Reich, Terry Riley en Philip Glass.


Sofia Gantois zette op 9-jarige leeftijd haar eerste muzikale stappen, onder leiding van fluitleraar Henk Lauwers, in de "Gemeentelijk Academie voor muziek, woord en dans" te Zaventem. In 2011, aan het einde van haar opleiding in de academie, nam Sofia voor het eerst deel aan een fluitconcours, de "Dexia Classics". Ze werd er meteen ook laureaat. Datzelfde jaar begon ze haar hogere muziekstudies aan het koninklijk conservatorium van Luik in de fluitklas van Toon Fret. Sofia speelt geregeld concerten in Duitsland, Nederland, Kroatië en België. Dit doet ze solo, in orkestverband met bijvoorbeeld Frascati Symphonic of Sinfonietta en met SPECTRA of het Ensemble Hopper, een hedendaags ensemble dat Sofia mee oprichtte. Buiten haar passie voor hedendaagse muziek, speelt Sofia ook graag oudere muziek. Sofia sloot vorig schooljaar haar master aan het Conservatorium van Luik af met de grootste onderscheiding. Ze mocht ze ook als soliste optreden met het “Orchestre Philharmonique Royal de Liège” in het kader van de Classic Academy. Sofia zal dit jaar haar Master in Music beëindigen aan de Fontys school of Arts in Tilburg, onder de vakkundige leiding van Valerie Debaele. Ze kreeg de Holland Scholarship Outgoing toegewezen en studeerde hiermee 3 maanden in Mexico, bij fluitist Anibal Robles Kelly. Gedurende haar opleiding in Luik en Tilburg nam Sofia deel aan verschillende stages en masterclasses bij onder andere Aldo Baerten, Berten D'Hollander, Ory Schneor, Barthold Kuijken, Pierre-Yves Artaud, Helen Bledsoe, Loïc Schneider, Wally Haze, Gaby Pas-van Riet, Anna Garzuly en Emily Beynon.

Kelly Poukens (1992°) werd tweede finalist tijdens de Honda Competition for classical music (19 februari 2017). Kelly won op jonge leeftijd de Prix Sophie voor beste vocalist van het gehele concours tijdens de finale van het Prinses Christina Concours (2012). Tijdens de voorronden mocht ze ook de  laureatenprijs en de publieksprijs in ontvangst nemen.  Ze wordt vaak gecomplimenteerd omwille van haar persoonlijkheid, taalgevoeligheid en waarachtigheid die bij haar lied interpretaties en opera vertolkingen tot uiting komen. Tijdens het internationale vocalisten concours in (2016) sprak gerenommeerde bas bariton Robert Holl over haar: ‘Wanneer Kelly zingt, klinkt er een ziel’. Vocaal wordt ze nu gecoacht door mezzo sopraan Jard van Nes (Nederland) en neemt ze privé lessen bij sopraan Dame Felicity Lott (Engeland).  Kelly behaalde met grote onderscheiding haar master diploma klassieke zang aan de LUCA school of arts in de klas van mezzo-sopraan Dina Grossberger (2014). Tevens behaalde ze haar master diploma kamermuziek met pianist Peter Jeurissen waarmee ze een vast liedduo vormt (2015).  Aan de Fontys Hogeschool voor kunsten (Tilburg, Nederland) studeert ze dit jaar af binnen met de master  klassiek muziektheater.

Seoie Jung is geboren in 1985 in Seoul, Zuid Korea. Al toen ze 7 was kreeg ze al haar eerste pianolessen. Later studeerde op de high school of the Arts en de University for the Arts. Ze heeft zich al een uitgebreid repertoire eigen gemaakt en treedt veel op. Ze werd geselecteerd voor The Music Festival of the Year and Euro Orchestra Festival en was solist met het Korean Philharmonic Orchestra. Seoie Jung vervolgde haar studie in Nederland aan het Utrechts Conservatorium bij Klara Würtz and nu studeert ze aan de Master of Music opleiding van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg bij Jelena Bazova. Haar favoriete componist is Sergei Prokofiev. Ze is artistiek leider van het project ensemble "The Blend" waarvoor ze inhoud geeft aan originele projecten. Regelmatig verzorgt ze concerten met als thema “Muziek proeverij – Music teasting”.

 Meedoen?

Wil je het publiek graag verrassen met je talenten, kom je uit de regio en denk je op een goed niveau een uur lang mooie muziek te kunnen verzorgen? We zoeken met name naar instrumentale ensembles.  Neem contact met ons op via het contactformulier!