Programma Lidwina in Concert

Zaterdag 14 oktober OKUR Ensemble

Zaterdag 14 oktober zal het Lidwinaconcert verzorgd worden door het OKUR ensemble. Zij spelen muziek van de jonge Nederlandse componist Orkun Agir. Hij is geboren in 1990 in Zwolle. Al op jonge leeftijd raakte hij geinteresseerd in percussie en volksdansen uit Anatolië (Turkije) en begon een volksdansgroep in Eindhoven. Hij ging verder in de muziek en leerde de baglama en de tanbur ( Turkse snaarinstrumenten, baglama wordt ook wel saz genoemd) te bespelen. In 2008 studeerde hij aan het Codarts Conservatorium te Rotterdam. Daar concentreerde hij zich op Ottomaanse en Anatolische volksmuziek. In 2011 startte hij in Eindhoven een muziekschool die zich voornamelijk bezig hield met Anatolische en Mesopotamische traditionele muziek en werd muzikant in de muziekgroep “Roye Ma”. Samen met Rianne Wilbers vormt hij een duo “Sima duo”.
Rianne Wilbers studeerde aan het conservatorium te Tilburg en behaalde in 2013 haar diploma Bachelor of Music. Op dit moment is zij bezig met de Master studie in Tilburg. Zij nam als soliste deel aan grote oratoria: o.a.de Hohe Messe van J.S. Bach en het Requiem van Fauré.
Naast haar solorepertoire van vroeg Barok tot hedendaags heeft zij veel interesse in kamermuziek. Zo vormt ze met Beate Loonstra het harp-zangduo Klein Geluk, speelt ze vaak met pianist Toon Bierman en is ze zangeres in het ensemble Vonk. Met nog drie andere musici vormt zij samen met Orkun Agir het Okur ensemble, bestaande uit:
Rianne Wilbers-sopraan, Orkun Agir-componist/tokkelinstrumenten, Lian van den Goorbergh-fluit, Cora van den Berg-viool en Marlies Muijzers-cello.
De componist Orkun verbindt in zijn muziek moderne westerse klassieke muziek met de traditionele Ottomaanse en Anatolische stijlen. De vijf gedreven musici laten een geheel nieuw genre horen! De muziek kruipt onder je huid en neemt je mee: expressief, sereen, chaotisch, indringend, sprankelend en mysterieus. Kortom, een genot om naar te luisteren!

 

 Meedoen?

Wil je het publiek graag verrassen met je talenten, kom je uit de regio en denk je op een goed niveau een uur lang mooie muziek te kunnen verzorgen? We zoeken met name naar instrumentale ensembles.  Neem contact met ons op via het contactformulier!