Programma Lidwina in Concert

Zaterdag 11 mei 2019 - Philips Symfonie Orkest

Sjostakovitsj – Symfonie nr. 7

Sjostakovitsj’ zevende symfonie ging in 1942 in première in Leningrad. Het Philharmonisch Orkest was geëvacueerd. Een bijeengeraapt orkest met van het front teruggeroepen musici moest de klus klaren. Ze waren uitgemergeld.
 
Het ruim 100-koppig Philips Symfonie Orkest zal onder leiding van de gastdirigent David Rabinovich de indrukwekkende 7e Symfonie van Sjostakovitsj spelen. Deze symfonie componeerde Dmitri Sjostakovitsj voor het grootste deel terwijl hij in Leningrad woonde dat door Hitler werd belegerd en dat al veel te lijden had gehad onder het schrikbewind van Stalin. Aangrijpende muziek, vol dubbelzinnigheden. Zo bouwt Sjostakovitsj een gruwelijke oorlogsbolero, waarbij de Messerschmitzs keihard  binnenkomen met de lievelingsmuziek van Hitler: een operettedeuntje van Franz Lehar. De finale van het stuk verbeeldt de overwinning.

 Foto: Dmitri Sjostakovitsj. Door Deutsche Fotothek, CC BY-SA 3.0 de

 Meedoen?

Wil je het publiek graag verrassen met je talenten, kom je uit de regio en denk je op een goed niveau een uur lang mooie muziek te kunnen verzorgen? We zoeken met name naar instrumentale ensembles.  Neem contact met ons op via het contactformulier!