Programma Lidwina in Concert

Zaterdagavond 12 mei zal Melaquarta optreden in de Lidwinakerk. Een kwartet met een geheel eigen stijl!  Melaquarta is een akoestisch kwartet bestaande uit gitaar, contrabas, viool en dwarsfluit. Het unieke van dit kwartet is dat de muzikanten een heel andere klassieke  achtergrond hebben. De muziek die zij spelen valt te omschrijven als wereldmuziek met invloeden uit de klassieke muziek, jazz en folk muziek. Het is wereldmuziek in de breedste zin van het woord dus. Zo komen er muziekstukken aan bod die zijn beïnvloed door en geïnspireerd op flamenco  muziek, Keltische en Indiase muziek. Al deze invloeden komen tot uitdrukking in de stukken die zij spelen. De leden van Melaquarta zijn:
Erik Verhoef, hij studeerde  flamenco gitaar in Rotterdam en Sevilla en had onder andere les van Paco Pena. Onlangs bracht hij zijn eerste CD uit.
Peter Arts van der Zanden studeerde dwarsfluit in Tilburg en speelde in diverse jazzgroepen en fluitkwartetten. Hij speelde concerten voor VPRO en VARA-radio en participeerde op vele CD opnames.
Barend Tromp studeerde af als klassiek gitarist maar speelt al even zo lang basgitaar en contrabas. Hij woonde een tijdje in India om zich verder te verdiepen in het muziekinstrument de Sitar. In Melaquarta speelt hij contrabas en 12-snarige gitaar.
Liesbeth Hendrix studeerde viool en kamermuziek in Maastricht en Antwerpen. Zij speelde in diverse ensembles en strijkkwartetten en in het Limburgs Symfonie Orkest.
De elf muziekstukken die Melaquarta gaat spelen zijn gecomponeerd door Barend en Erik. Zij hebben de stukken namen gegeven die verwijzen naar de invloeden uit de hele wereld, bijvoorbeeld: “Celtic”, “Eastern Grabslap”, “Farewell Mezcolanza” en “Labyrintho”.

 Meedoen?

Wil je het publiek graag verrassen met je talenten, kom je uit de regio en denk je op een goed niveau een uur lang mooie muziek te kunnen verzorgen? We zoeken met name naar instrumentale ensembles.  Neem contact met ons op via het contactformulier!