Cellokwartet Wiriavier

Zaterdag 8 februari komt het cellokwartet Wiriavier naar de Lidwinakerk!

Dit kwartet is opgericht in 2013 en bestaat uit vier cellisten: Wikki Vis, Rita Ernst-Kürtös, Connie van der Dussen en Lucas Vis. Initiatiefnemer en eerste celliste is Wikki Vis. Zij heeft in verschillende orkesten en ensembles gespeeld en geeft privélessen. Rita Ernst-Kürtös, de tweede celliste, is cellodocente en speelt eveneens in diverse ensembles. Connie van der Dussen heeft, aanvankelijk met de vedel en daarna met de cello, veel ervaring met orkest- en ensemblespel. Lucas Vis, voormalig directeur van het conservatorium in Amsterdam, heeft een vakopleiding voor cello gevolgd. Hij is een veelgevraagd dirigent voor orkesten en ensembles in binnen- en buitenland. De muziek die zij spelen is deels voor cellokwartet geschreven en deels betreft het bewerkingen. Lucas zorgt regelmatig voor nieuwe arrangementen.

Het programma voor zaterdag 8 februari bevat werken van barok tot 20ste eeuwse muziek. Zaterdagavond zullen zij werken spelen van, onder andere, Bach, Tjaikovsky, Telemann, Arvo Pärt en een tango van Pütz. Het belooft een prachtig concert te worden! Iedereen is van harte welkom!

Het concert begint om 19.30 en duurt ongeveer een uur. Na afloop bent u uitgenodigd een kopje koffie of thee te blijven drinken. De entree en de koffie/thee zijn gratis.