Valkenswaards kamerkoor

Op zaterdag 14 maart verzorgt het Valkenswaards Kamerkoor een optreden bij Lidwina in Concert. Zij zullen een programma uitvoeren met de titel ‘Song of Songs’. Dit programma is geïnspireerd op het Bijbelboek Hooglied. De liederen zijn op muziek gezet door oude componisten als Palestrina en Schultz en moderne componisten als Clement en Ola Gjeilo.

Het Valkenswaards Kamerkoor heeft met uitvoeringen op het gebied van klassieke muziek op hoog niveau de afgelopen jaren al het hart van menig bezoeker in vervoering gebracht. Minimaal éénmaal per twee jaar geeft het koor een grote uitvoering – al dan niet versterkt met professionele musici. Daarnaast verzorgt het twee tot zes optredens per jaar in Valkenswaard en de regio. In 2016 was het koor ook in de Deurnese Concertcyclus te gast. In de laatste jaren bracht het kamerkoor onder meer de Messiah van Händel, Dido en Aeneas van Purcell, een Bach-cyclus en De Nicolas Cantate van Britten ten gehore. Om ook jeugd warm te maken voor klassieke muziek werd in 2005 met acht middelbare scholieren het Gloria van Vivaldi uitgevoerd.

Iedereen is van harte welkom op zaterdagavond 14 maart. Het concert begint om 19.30 en duurt een uur. Na afloop kunt u gezellig een kop koffie of thee drinken. De toegang en de koffie/thee zijn gratis. Bij de uitgang is een collecte voor de onkosten.