Lidwinakerk


Lidwinakerk

Adres
Raadhuisstraat 209
5683 GE Best
Nederland


De Lidwinakerk aan de Raadhuisstraat in Best is gebouwd als Rooms Katholieke Parochiekerk Heilige Lidwina. Op 8 april 1962 was tot bouwpastoor benoemd: Pastoor de Jonge die op 1 mei 1964 is overleden. Hierna is pastoor Verbruggen benoemd als bouwpastoor. Het ontwerp is van Leo de Bever uit Eindhoven.
Sinds 2000 werd de Lidwinakerk gehuurd door de Gereformeerde Kerk vrijgemaakt en in 2010 is de kerk hun eigendom geworden. Vanaf de zomer van 2009 is de kerk buitengebruikgesteld als Rooms Katholieke Kerk.
In 2014 is de kerk aan de noordkant uitgebreid met een aanbouw in twee verdiepingen. De extra ruimte wordt gebruikt voor vergaderingen, (kleinere)bijeenkomsten en als crèche tijdens de samenkomsten. Ook is er een bar met een keuken en zijn er meerdere toiletten aanwezig. De uitbreiding is ontworpen door de zoon van de architect: Stefan de Bever (De Bever architecten).

De kerk staat in de hele regio bekend om zijn goede akoestiek. Zowel muzikanten als vocalisten treden dan ook graag op in deze zaal. De ronde vorm en licht hellende vloer zorgt bovendien voor een goed zicht zodat het publiek altijd eerste rang zit.
Na afloop van ieder concert wordt de bezoekers nog gratis koffie of thee wordt aangeboden.

Aankomende Evenementen