OrkestZUID


Spread the love

OrkestZUID

Datum/Tijd
Datum: 11/06/2022
Tijd: 19:30 – 20:30

Locatie
Lidwinakerk

Categorieën


Eine Alpensinfonie

Eine Alpensinfonie van Richard Strauss (1864-1949) geeft een pittoresk klankbeeld van een trektocht door de bergen.

Op 11 juni a.s. voert OrkestZUID het publiek mee in een pittoresk klankbeeld van een trektocht door de bergen. Onderweg biedt de muziek prachtige vergezichten en mooie uitkijkjes: zonsopgang, een waterval, bloeiende weiden, mistvlagen, en ook nog een levensgevaarlijke onweersstorm.

OrkestZUID, met wel zo’n 100 musici , zullen met deze bergreis u betoveren en meevoeren met bevlogen en beeldend orkestspel. Uiteraard onder de bezielende leiding van Jos van de Braak. Kortom een concert met een groot ervaringspotentieel.

Versterken ervaringspotentieel

OrkestZuid heeft een meerjarig programma ontwikkeld waarin we het ervaringspotentieel van muziek uitdiepen. We weten allemaal dat muziek ons blij kan maken en ons kan laten dansen. Muziek kan ons ook rustig maken en soms weemoedig en verdrietig. Muziek kan ons dichter bij onszelf brengen, als we dat toelaten. Wetenschappelijk wordt onderzocht hoe muziek ons kan helpen stress te verlagen en pijn te verminderen. Muziek kan ons helpen ons open te stellen en te verbinden. Muziek representeert een taal die we allemaal lijken te verstaan. In de projecten wordt iedere keer een element van dit ervaringspotentieel van muziek uitgediept.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn kunt u ook komen naar de uitvoering van OrkestZUID in het Muziekgebouw in Eindhoven op 18 juni, 20.15 uur

Natuurwandelingen

Om tot in je eigen lijf te ervaren wat deze prachtige muziek met ons doet in de natuur, organiseert OrkestZUID samen met Brabants Landschap op 5 juni om 10:00 de mogelijkheid om onder professionele begeleiding de natuur daadwerkelijk in te gaan en de muziek daar ter plekke te ervaren. Neem deze ervaring daarna mee naar het concert op 18 juni.

Er worden drie verschillende soorten natuurwandelingen aangeboden:

 1. Natuurwandeling met natuurgids van Brabants Landschap
  Datum: zondag 5 juni 2022 van 10:00 tot 12:00
  Startpunt: Boschlaan 24 in Heeze (achter kasteel Heeze).
  Een heerlijke natuurwandeling in groepen van maximaal 20 personen. De natuurgidsen van Brabants Landschap vertellen over de natuur en de rust die dat kan geven als we ons ervoor open stellen. Om 10:00 uur klinkt een blazerskwintet van OrkestZUID om de muziek te proeven en te voelen en mee te nemen de natuur in.
 2. Reflectie natuurwandeling met wandelcoach
  Datum: zondag 5 juni 2022 van 10:00 tot 12:00
  Startpunt: Boschlaan 24 in Heeze (achter kasteel Heeze).
  Deze wandeling is in een kleinere groep tot 12 personen. De wandelcoach gaat in op de beleving die de natuur ons geeft en welke gevoelens daarbij voor jou passen.
  (https://dianimo.nl/annemarie-van-berkel/). Om 10:00 uur klinkt een blazerskwintet van OrkestZUID om de muziek te proeven en te voelen en mee te nemen de natuur in.
 3. Music-walk voor een echte Mindfulness-ervaring in de natuur
  Datum: 7 juni, 9 juni, 14 juni of 16 juni van 20:00 tot ongeveer 22:00
  Startpunt: Molenvelden in Veldhoven (speciale route afgestemd op de muziek)
  Mindfulness-therapeut Michèle Bakker gebruikt speciaal geselecteerde muziek die iedere deelnemer meekrijgt op de wandeling en gaat met mindfulness-oefeningen diep in op de helende werking van muziek op het brein en de diepere emoties in onszelf. Deze groepen beperken zich tot maximaal 5 deelnemers. (https://www.puur-mindfulness.nl/music-walk/)

Kaarten

Kaarten voor deze wandelingen zijn inclusief toegang tot het concert op 18 juni in het muziekgebouw in Eindhoven. Kaarten kunnen worden besteld via de website van OrkestZUID of direct bij het muziekgebouw Eindhoven.